Οι σπόροι κόλιανδρου είναι ένα παγκοσμίως αγαπημένο μπαχαρικό, δεύτερο μόνο μετά το πιπέρι όσον αφορά τη χρήση. Αυτοί οι σπόροι καλλιεργούνται και επεξεργάζονται παγκοσμίως, με την Αίγυπτο να είναι ένας σημαντικός παραγωγός. Οι σπόροι κόλιανδρου προσφέρουν μια ζεστή, πλούσια και αρωματική γεύση που χρησιμοποιείται κυρίως σε αλεσμένη μορφή. Είναι θεμέλιο της ινδικής κουζίνας, προσθέτοντας μια πινελιά γλυκύτητας και πικάντικης γεύσης στα πιάτα. Στην ινδονησιακή κουζίνα, ο κόλιανδρος χρησιμοποιείται σε συνταγές με τεμπέ και φασόλια. Οι σπόροι αναβαθμίζουν το λάχανο, το καλαμπόκι, τις σάλτσες και τις μαρμελάδες, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης για τουρσί λαχανικών, καθιστώντας τους μια ευέλικτη προσθήκη σε κάθε κουζίνα.
Οι σπόροι κόλιανδρου έχουν ζεστή και λεπτή γεύση με μια ελαφριά εσπεριδοειδή νότα. Έχουν ένα αρωματικό άρωμα που είναι χαλαρωτικά ζεστό, ξηρό, ελαφρώς φρουτώδες και πολύπλοκο.
Το αιθέριο έλαιο ισπανικού ρίγανου, που εξάγεται από το φυτό Thymus mastichina, είναι γνωστό για το φρέσκο, πικάντικο και βαλσαμικό άρωμά του, καθώς και για τα διάφορα οφέλη του για την υγεία. Αυτό το αιθέριο έλαιο εκτιμάται για τις αντισηπτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, είναι χρήσιμο για τη θεραπεία λοιμώξεων και την προώθηση της αναπνευστικής υγείας. Επιπλέον, το ισπανικό ρίγανου είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες, βοηθώντας στην ανακούφιση από το άγχος, την ανησυχία και προάγοντας τον ήρεμο ύπνο. Χρησιμοποιείται επίσης στην περιποίηση του δέρματος λόγω των στυπτικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων, οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και στη μείωση των ατελειών. Με λίγα λόγια, το αιθέριο έλαιο ισπανικού ρίγανου προσφέρει έναν συνδυασμό οφελών, από την αναπνευστική φροντίδα και τη χαλάρωση μέχρι τη βελτίωση του δέρματος, καθιστώντας το δημοφιλή επιλογή στην αρωματοθεραπεία και την προσωπική φροντίδα. Διατίθεται επίσης οργανικό αιθέριο έλαιο ρίγανου.
ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ: 5Kg, 10kg, 25Kg και 200Kg
INCI: Thymus Masthinina Herb Oil
CAS: 8016-33-9 / 84837-14-9
EINECS: 284-294-8
Σύμφωνα με έναν θρύλο, η βατόμουρο οφείλει το όνομά της στην αρχαία αραβική λέξη "μπερμπέρ" - "κέλυφος". Έτσι, οι θεραπευτές της Αρχαίας Ανατολής ονόμασαν αυτό το φυτό λόγω της ομοιότητας των πετάλων του με τα κοχύλια. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η βατόμουρο στα Λατινικά σημαίνει "βατόμουρο της αρκούδας".
Στην αρχαία Ελλάδα, οι καρποί της βατόμουρου χρησιμοποιούνταν για να καταπραΰνουν τη δίψα, και το αίμα των ασθενών καθαριζόταν με ένα αφέψημα.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ): 0,0
Λίπη (γ / 100γ): 0,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γ): 8,0
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ): 30,0
Σαπούνι Extra Doux Αρωματισμένο Γιασεμί
ΧΡΗΣΗ
Σε επαφή με το νερό, το σαπούνι απελευθερώνει έναν κρεμώδη και ελαφρύ αφρό, που αφήνει το δέρμα απαλό, λείο και ελαφρώς αρωματισμένο.
ΒΑΡΟΣ
100 ΓΡΑΜΜΑ
κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος
Σαπούνι φτιαγμένο χειροποίητα στο Villefranche sur mer.
χρωστική τροφίμων.
περιέχει εκχυλίσματα Ερείκης.
ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
sodium palmate, sodium palm kernalate, aqua/water, parfum, calendula, palm kernel acid, glycerine, europea olea, sodium chloride, tetrasodium etidronate, CI19140, CI42051, CI73015, CI14720, CI42051, CI16255, calluna vulgaris/extract flower.
Τι είναι το Καρδάμωμο;
Τα φυτά καρδάμωμου (Elettaria cardamomum) αναπτύσσονται κυρίως σε υψηλότερες και σκιασμένες περιοχές κοντά σε τροπικά δάση με σχετικά υψηλές βροχοπτώσεις. Αυτές οι συνθήκες βρίσκονται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και την Κεντρική Αμερική. Το καρδάμωμο είναι επίσης γνωστό ως πράσινο καρδάμωμο και σχετίζεται με το τζίντζερ. Το καρδάμωμο έχει μια νόστιμη γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά. Η γεύση του είναι παρόμοια με αυτή του βερβερίνου, του λεμονιού και του καμφορά. Οι κάψουλες αποξηραίνονται μετά τη συγκομιδή και γίνονται ματ πράσινου χρώματος. Έχουν μήκος 1,5 έως 2 εκ.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων καρδάμωμου και εφαρμογές
Το καρδάμωμο περιέχει πολλά μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο. 1 κουταλιά της σούπας περιέχει ήδη το 80% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας μαγγανίου. Το καρδάμωμο χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα για να προσθέσει μια εκλεπτυσμένη γεύση, για παράδειγμα σε ψητό κιμά και μαγειρεμένες λουκάνικες. Είναι επίσης ένα κοινά χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό σε πολλά ανατολικά και αφρικανικά πιάτα. Το καρδάμωμο έχει μια πολύ συγκεκριμένη γεύση. Αν χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να δώσει μια κυρίαρχη...
Τα δέντρα μουριάς παράγουν αρωματικά μούρα που εκτιμώνται σε όλο τον κόσμο και συχνά θεωρούνται υπερτροφές λόγω της συγκέντρωσης βιταμινών, μετάλλων και ισχυρών φυτικών ενώσεων. Ωστόσο, ο καρπός δεν είναι το μόνο μέρος του δέντρου μουριάς που λέγεται ότι προσφέρει οφέλη για την υγεία. Για αιώνες, τα φύλλα του έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική ως φυσική θεραπεία για μια ποικιλία καταστάσεων. Λέγεται ότι έχει θετικές επιδράσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης. Επιπλέον, πιστεύεται ότι μειώνει τους κινδύνους αθηροσκλήρωσης μειώνοντας την οξείδωση της χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία. Επίσης, λέγεται ότι βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη περιορίζοντας την είσοδο στην κυκλοφορία της υψηλής ποσότητας μονοσακχαριτών. Χρήσεις: τα φύλλα μουριάς χρησιμοποιούνται κυρίως για τσάι. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι (250 ml) βραστό νερό και καλύψτε για 3-5 λεπτά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συσκευασία: 125g, 250g και χύμα.